Izpit za čoln

VODITELJ ČOLNA

1.1. VODITELJ ČOLNA NA MORJU

1.1.1. Oseba, ki upravlja čoln na morju (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom) mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. Oseba, ki upravlja čoln dolžine do 12 metrov, mora biti stara najmanj 16 let. Oseba, ki upravlja gliser ali čoln dolžine nad 12 metrov 12 metrov, mora biti stara najmanj 18 let.

1.1.2. Oseba, ki na morju upravlja čoln z motorjem moči do 7,35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, mora imeti najmanj potrdilo o opravljenem preizkusu znanja in mora biti stara najmanj 16 let.

1.1.3. Izpit poteka pred 3 člansko komisijo po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in obsega sledeča poglavja:

  • Osnove navigacije
  • Mednarodna pravila o izogibanju trčenja na morju
  • Pomorski predpisi
  • Osnove motoroznanstva
  • Mornarska dela in veščine

1.2. VODITELJ ČOLNA NA CELINSKIH VODAH

1.2.1. Oseba, ki upravlja čoln na celinskih vodah (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom) mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. Oseba, ki upravlja čoln dolžine do 12 metrov, mora biti stara najmanj 16 let. Oseba, ki upravlja gliser ali čoln dolžine nad 12 metrov 12 metrov, mora biti stara najmanj 18 let.

1.2.2. Oseba, ki na celinskih vodah upravlja čoln z motorjem moči do 7,35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, mora imeti najmanj potrdilo o opravljenem preizkusu znanja in mora biti stara najmanj 16 let.

1.2.3. Izpit poteka po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in obsega sledeča poglavja:

  • Pravila o plovbi po celinskih vodah
  • Drugi predpisi o plovbi po celinskih vodah
  • Osnove navigacije
  • Osnove motoroznanstva
  • Mornarska dela in veščine

1.3. TEČAJ

Tečaj je nepogrešljiv za uspešno opravljanje izpita za čoln. Obsega vsa poglavja po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo s posebnim poudarkom na praktičnem delu na pomorskih kartah, vezanju vozlov in izogibanju trčenja. Na tečaju kandidati uporabljajo prave navtične karte in prave navtične trikotnike. Vsak tečajnik prejme ustrezno literaturo + pomorsko karto za vajo (A3 format).

Tečaj traja tri delovne dni v popoldanskih urah (16:30 do pribl. 20:30).

Za prijavo na tečaj izpolnite prijavnico, ali pokličite na GSM – 031 320 532.

1.3.1. Predavatelji

Vsi naši predavatelji imajo dolgoletne izkušnje s pripravo tečajnikov na izpit. Verjetno smo edino podjetje ki lahko 100% zagotovi, da bo vaš predavatelj poklicni pomorščak. Večinoma so to kapitani dolge plovbe, ki imajo izkušnje na trgovskih ladjah in ne nekakšni priložnostni weekend kapitani.

1.3.2. Cenik

Tečaj za voditelja čolna: 179,00 € / osebo

V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici, literatura, izpitna vprašanja, uporaba navtičnih pripomočkov (navtična karta, navtični trikotniki, vrvi), navtična karta za vaje (124,50 €), stroški izpita (54,50 €). Doplačil ni.

Tečaj za voditelja čolna na domu: 300,00 € / osebo

V ceno je všteto: predavanje na vašem domu in literatura.

Doplačilo: stroški izpita 54,50 €.

Preizkus znanja za upravljanje s čolnom: 110,00 € / osebo

V ceno je všteto: predavanje, literatura, stroški izpita. Doplačil ni.

1.3.3. Način plačila

Mesto na tečaju z izpitom si lahko rezervirate le s predhodnim plačilom. Pred pričetkom tečaja z UPN nalogom nakažite 179,00 EUR na naslov NIKOLA BJELOVUČIĆ s.p., STRITARJEVA 4, 3250 ROGAŠKA SLATINA, račun: SI56 0400 1004 9530 226 (v polje namen plačila vpišite kraj in datum tečaja). Obenem nujno izpolnite prijavo na tečaj, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter posledični rezervaciji tečaja!

1.3.4. Lokacije

Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.

1.4. IZPIT

Izpit za voditelja čolna poteka pred 3 člansko komisijo in je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Izpit se opravlja v treh izpitnih centrih UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO v Kopru, Ljubljani in Mariboru. Datum izpita določi URSP, glede na termine objavljene na njihovi spletni strani. Vso potrebno dokumentacijo za pristop k izpitu uredimo na začetku tečaja,

1.4.1. Pogoji za pristop k izpitu K izpit sme pristopiti oseba, ki je dopolnila 16 let starosti (s čolnom dolžine nad 12 metrov ali z gliserjem pa lahko kljub potrdilu upravlja le oseba, ki je dopolnila 18 let starosti). V primeru, da kandidat nima opravljenega vozniškega izpita, mora k prošnji za opravljanje izpita biti priložena fotokopija zdravniškega potrdila in potrdila o opravljenem izpitu iz prve pomoči.

Prijavnica

Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.