VHF-GMDSS

POMORSKA RADIOTELEFONIJA VHF-GMDSS

Na čolnu, ki ima radijsko postajo z digitalnim selektivnim klicem na zelo visokih frekvencah (VHF), se mora nahajati oseba, ki ima potrdilo o usposobljenosti za upravljanje z VHF GMDSS postajo. To potrdilo je obvezno pri najemu čolna, saj je večina čolnov opremljenih z radijsko postajo VHF GMDSS.

1.1. TEČAJ

Tečaj za VHF GMDSS obsega naslednje vsebinske sklope:

  • pravila o radijski službi,
  • osnove radiotelefonije in
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.

1.2. PREDAVATELJ

Je radijski operater s splošnim pooblastilom z dolgoletnimi izkušnjami v resnični radio komunikaciji na morju in ne le teoretik, ki se še nikoli ni znašel v resnični situaciji stiske na morju.

1.3. CENIK

Tečaj VHF GMDSS: 159,00 € / osebo

V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici, uporaba simulatorja, ustrezna literatura, stroški izpita. Doplačil ni.

Tečaj VHF GMDSS na domu: 200,00 € / osebo

V ceno je všteto: predavanje na vašem domu, uporaba simulatorja, ustrezna literatura.

Doplačilo: stroški izpita 49,50 €.

Za prijavo na tečaj izpolnite prijavnico, ali pokličite na GSM – 031 320 532.

1.4. NAČIN PLAČILA

Mesto na tečaju z izpitom si lahko rezervirate le s predhodnim plačilom. Pred pričetkom tečaja z UPN nalogom nakažite 159,00 EUR na naslov NIKOLA BJELOVUČIĆ s.p., STRITARJEVA 4, 3250 ROGAŠKA SLATINA, račun: SI56 0400 1004 9530 226 (v polje namen plačila vpišite kraj in datum tečaja). Obenem nujno izpolnite prijavo (povezava na prijavnico) na tečaj, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter posledični rezervaciji tečaja!

1.5. LOKACIJE

Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.

1.6. IZPIT

Izpit za VHF GMDSS poteka pred 2 člansko izpitno komisijo in je praktičen, kar pomeni, da poteka z uporabo VHF GMDSS simulatorja, ki ga tečajniki uporabljajo tudi pri pripravi na izpit za VHF GMDSS. Poudarek je na poznavanju celotnega sistema pomorskih komunikacij, zato izpitna komisija postavlja tudi teoretična vprašanja.

Izpit se vedno opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru.

Prijavnica

Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.